Valokuidun tuoreet näkymät Asikkalassa

Kevään aikana on selvinnyt, että myös Kuuskaista -niminen osuuskunta on halukas rakentamaan Asikkalan aluetta. Huhtikuun aikana selviää, saako Kuuskaista rahoitusneuvottelunsa suosiollisesti päätökseen, ja pääseekö rakentaminen Päijät-hämeessä ja Asikkalassa alkamaan.

Kuitukanavan kannalta tilanne on mielenkiintoinen. Osuuskunta perustettiin, jotta seudulle saataisiin nopeat valokuituliittymät, ja koska ketään ei rakentaminen ollut kiinnostanut. Nyt tilanne näyttää hieman muuttuneen, nimenomaan positiiviseen suuntaan. Mikäli Kuuskaista saa rahoituksensa kuntoon, voi se alkaa rakentamaan Asikkalassa jo 2013 kesällä, ja se rakentaa verkon kerralla koko kunnan alueelle, arviolta 3 vuoden sisällä. Lisää tietoa asiasta VALOSA-hankkeen sivuilta, ja asiasta uutisoi myös tuore Etelä-Suomen Sanomat.

Mitä jos Kuuskaista rakentaa?

  • Jos Kuuskaista päätyy rakentamaan, ei Kuitukanava ryhdy omiin rakennuspuuhiin, vaan pyrkii edistämään Kuuskaistan hanketta kaikin tavoin.
  • Kuitukanavan kanssa tehdyt liittymäsopimukset siirretään Kuuskaistalle. Liittymisen hinta putoaa asiakkaille muutaman satasen (asennuksineen päivineen arviolta noin1600 euroa sis. alv). Kuukausihinnat ovat samaa kokoluokkaa, palvelut mahdollisesti paranevat. Lisätietoja Kuuskaistan sivuilta.
  • Sopimuksia kannattaa siis tehdä edelleen Kuitukanavan kanssa, sillä mitä enemmän sopimuksia (ja siten kiinnostusta), sen paremmat lähtökohdat on rakentamiselle riippumatta siitä, kuka rakentamisen tekee.
  • Toki, mikäli Kuitukanava ei rakenna verkkoa, ei se osakkaineen jatkossa sitä myöskään omista. Tuleva verkon omistaminen on ollut kannuste osuuskunnalle, mutta ei mikään kynnyskysymys – Pääasia on kuitenkin ollut saada nopeat yhteydet alueelle! Lisäksi oma rakentaminen on vaatinut ja tulee vaatimaan valtavasti vapaaehtoistyötä, jota tähän mennessä ovat tehneet lähinnä Kuitukanavan perustajajäsenet.
  • Kuitukanava ei ole yllämainitusta tilanteesta ja sen epävarmuudesta johtuen toistaiseksi ottanut lisää jäseniä osuuskuntaan. Mikäli Kuuskaista rakentaa, tulee Kuitukanavasta jollain aikavälillä tarpeeton ja se todennäköisesti ajetaan alas. Mikäli tilanne muuttuu ja Kuitukanavan rakentaminen varmistuu, hyväksymme uudet jäsenet pikimiten.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s