Hinnasto

Hinnasto

Hinnasto päivitetty 1.3.2016. Voimassa toistaiseksi. Hinnasto löytyy tästä linkistä Hinnasto_20160301.

Sähköinen lasku yrityksille

Kuitukanavan perimän liittymän verkkomaksun osalta yritykset voivat siirtyä myös käytämään verkkolaskua toimittamalla verkkolaskuttamiseen tarvittavat tiedot (verkkolasku- ja operaattoritunnus) sähköpostitse info[ät]kuitukanava.net.

Osuuskunnan jäsenmaksu
Liittymällä osakkaaksi osuuskuntaan olet mukana päätöksenteossa ja omistamassa rakennettavaa valokuituverkon infrastruktuuria. Mahdolliset edut tai hinnanalennukset jatkossa suunnataan ensisijaisesti osuuskunnan osakkaille. Liittyminen siis kannattaa. Liittymismaksu on 100 euroa, ja se sisältää 50 euron osuusmaksun (joka palautetaan mahdollisen eroamisen yhteydessä) ja liittymismaksun (50 euroa jota ei palauteta, hintoihin ei tule arvonlisäveroa).

 

12 kommenttia artikkeliin ”Hinnasto

 1. Tuleeko valokuituyhteyden kuukausimaksun ja nopeusmaksun lisäksi vielä kuukausimaksu jollekin internetpalveluja välittävälle, kuten Soneralle tai DNA:lle?

  Tykkää

  • Ei tule, se sisältyy tuohon ”nopeusmaksuun”, jolla siis Kuitukanava ostaa näiltä operaattoreilta kaista valtakunnanverkkoon ja sitä kautta internettiin. Jos tilaa sellaisia lisäpalveluita kuten internet-tv, puhelin tms niin niistä voi tulla lisämaksuja. Yle Areena ja muut internetissä selaimella toimivat tv-palvelut toki toimivat.
   – Rauli

   Tykkää

 2. Hei,
  Kiitos eilisestä (12.3.) info/teaseristä Vääksyssä.
  Minulle jäi vähän epäselväksi edelleen, että onko teillä tarjota pakettia, että kuitu tulee taloon sisälle, mutta sillä ei tehdä heti mitään? Lähinnä, että jos haluaa varautua tulevaisuuteen, mutta ei haluaisi ottaa tuota 35€/kk rasitetta omakotikiinteistölle. Myös jos tulisi joskus tilanne, että talo joskus myydään, on mielestäni kuitu tässä tilanteessa rasite, eikä arvoa nostava ominaisuus (jota kovasti kuitenkin mainosteteaan), jos pelkästään kuidun pilkistäminen jostain maksaa koko ajan.

  Tykkää

  • Varmistetaan tähän kanta osuuskunnan hallitukselta ensi viikon kokouksessa. Argumentteja on suuntaan ja toiseen, esim se että tuolla maksulla ylläpidetään verkkoa (myös sille joka ei sitä käytä nyt mutta voi käyttää tulevaiosuudessa), maksetaan investoinnin rahoituskuluja (jotka ovat myös kyseisen liittymän rakentamisesta) mutta toisaalta kyseinen kulu on suhteellisen suuri rasite mainitsemistasi syistä ja siten varmasti vähentää tällaisten ”odottamaan tilaajien” kiinnostusta, joka puolestaan ei ole hyvä asia sekään.
   Palataan siis asiaan. -Rauli

   Tykkää

   • Eli onko liittymän hankkiminen mahdollista siten että kaikki asennustyöt tehdään loppuun asti mutta yhteyttä ei oteta käyttöön? Tällainen kysymys oli v. 2013 esitetty mutta en löytänyt siihen vastausta.

    Tykkää

   • Moi. Lisäsimme tuotevalikoimaan tuotteen nimeltä Kylmä Kuitu. Siinä valokuitukaapeli kaivetaan talon nurkalle asti. Tämä lienee lähinnä sitä mitä tarkoitit. Tekemättä asennuksesta jää:
    – kaapelin läpivienti taloon (joka on nytkin asukkaan vastuulla)
    – Kaapelin päättely talon sisälle tulevaan pieneen laatikkoon.
    – Valokuitumodeemi ja sen yhdistäminen ns. häntäkuidulla yllämainittuun pieneen laatikkoon.

    Mutta kylmäkuitu tuotteessa siis ei kuukausimaksut ala juosta. Sen hinta on sama kuin Avaimet käteen -asennuksessa (1990), mutta jatkossa (kun yhteys lopulta otetaan käyttöön) tulee päälle nuo yllämainitut asennustyöt ja laitteet.

    Tykkää

   • Terve ja kiitos vastauksesta. En tarkoittanut ”kylmää kuitua” vaan täydellistä asennusta ilman liittymän avausta. Jos tämä ei käy niin ymmärränkö oikein että voin tilata normaalin liittymän 1990€ ja irtisanoa sen 1kk irtisamisajalla?

    Tykkää

   • Palvelua ei ole asennuksen jälkeen pakko ottaa käyttöön.
    Tällöin voimaan jää liittymän osalta verkon perusmaksu, 35 e / kk (sis alv). Tällä katetaan verkon ylläpito, rakentamisen rahoituskulut (lainat) sekä verkon hallinnointiin liittyvät muut kulut.
    Verkon ylläpitomaksun suuruudesta päättää osuuskunta. Itse Internetpalvelun kuluja tällöin ei tule maksettavaksi (9,9 e tai 19,9 e kirjoitushetkellä).

    Mikäli puolestaan haluaa irtisanoa koko liittymäsopimuksen, sen voi tehdä 1kk irtisanomisajalla. Käytännössä tällöin tulemme purkamaan kotoa seinään päätellyn kuidun (asiakkaan kustannuksella).
    Tällöin päädytään ns. kylmä kuitu tilanteeseen. Kylmän kuidun uudelleen käyttöönottoon pätee samat säännöt riippumatta miten siihen on päästy. -> kannatta mielummin tilata suoraan kylmä kuitu.

    Yllämainittu logiikka tulee siitä, että meidän ei ole mahdollista rakentaa ja ylläpitää verkkoa, jossa ei ole asiakkaita. Osuuskunnassa verkon rakentaa ja omistaa osuuskunta ja sen jäsenistö.

    Tykkää

 3. Ihmettelen suuresti koko hanketta, nyky tekniikalla kun on mahdollista tarjota sama 100mbit/s olemassa olevalla kupariverkollakin!!! Paluukaistaa ei kuparilla tosin saada samalle tasolle kuin kuidulla, mutta moniko oikeasti tarvitsee kuidun tarjoamaa nopeaa paluukaistaa?
  VALOSA-hankkeessa joutuu tilaaja tällä mallilla koko verkonrakennuksen maksumieheksi, tilaajan tontilla tapahtuva kaivuu kun ei varmasti 1900€ maksa, tilaajilla maksatetaan koko verkon rakennus.
  Yleisesti ottaenkaan mitkään operaattoritkaan eivät näe haja-asutusalueen / maaseudun kuitua kannattavana hankkeena, hinnan takia.
  “Kustannukset ovat olleet mittavia, ja tuesta huolimatta valokuidun rakentaminen ei ole ollut alkuunkaan kustannustehokasta.”

  Tykkää

  • Mikko,
   1) Lukuisista yrityksistä huolimatta haja-alueella ei kuparin yli saada kuin hädintuskin jokunen mega. Monin paikoin operaattorit keräävät kupariverkkoa pois. Eli innolla ottaisin tuota mainitsemaasi nykytekniikkaa tänne meillekin, mutta hiljaista on ollut. 8 megaa on maksimi.
   2) Tuskin monikaan tarvitsee tällä hetkellä 100 megan paluukaistaa, mutta kuitu on symmetrinen yhteys joten se sisältyy samaan hintaan joka tapauksessa. Toisaalta, hieman nykyistä, noin megaista paluukaistaa nopeammalle olisi kyllä käyttöä (ja tämä siis maksimi mitä itse saan kotiini)
   3) VALOSA on suunnitteluprojekti, se ei rakennuta mitään. Rakentamista varten on perustettu osuuskunta, johon halukkaat voivat liittyä.
   4) Totta ihmeessä tilaajakin joutuu osaltaan maksumieheksi. Ei se rungonkaan vetäminen ilmaista ole, saati rungosta tilaajan kotiin (jo ennen tonttiakin). Osuuskunnassa tilaaja tosin voi liittyä osuuskuntaan ja sitten omistaa osan siitä rungostakin vastineeksi. Mutta mikä sai sinut luulemaan että tänne maalle/haja-asutusalueelle joku tulisi meidän puolesta valmiiksi infraa rakentamaan ylipäätään?
   5) tuon parin tonnin päälle rakentamiseen haetaan ELY-keskukselta ja kunnalta tukea, eli tilaajan osuus on ehkä 30% koko liittymän + rungon kustannuksesta.
   6) Operaattorit eivät ole haja-alueelle kiinnostuneita rakentamaan, ja juuri sen takia tätä on ruvettu rakentamaan itse. Operaattorit eivät ole kiinnostuneita koska takaisinmaksuaika investoinnille on liian pitkä (eli yli 5 vuotta) ja pörssiyhtiöille täten pääoman tuotto liian pieni (alle 10%). Osuuskunnalle käy hieman pidempikin takaisinmaksuaika (10-20 vuotta vaikka) ja osuuskunnan säännöissä lukee myös se, että sen tarkoitus on toimittaa jäsenilleen yhteydet omakustannehintaan.

   Tykkää

 4. Jokunen mega?!? Tälläkin hetkellä wanha kupari antaa mitattuna Urajärven keskusalueelle hieman vajaa 24megaa!!! Ja sekin on jo melko nopea yhteys. Eikä tarvita tuhansien eurojen sijoitusta.

  Onnea hankkeelle!

  Tykkää

  • Kiitos.

   Vastasitkin itse jo tuohon mitä tarkoitin. Avainsana on keskusalueelle. 24 megaa on nykypalveluihin varsin riittävä ja jos se jatkoissa kehittyy tuosta (vuosiin ei ole kyllä mitään tapahtunut), niin melko pitkälle tulevaisuuteenhan sillä jo pärjää. Mutta kun mennään jokunen kilometri operaattorin keskuksesta syrjään, alkaa nopeus pudota. Kuten sanoin, minulla on maksimi ollut jo lähes vuosikymmenen 8 megaa (jonka hinnan sain kohtuulliseksi vasta pari vuotta sitten), ja monilla osuuskunnassa mukana olevilla ainoa vaihtoehto on 2 megaa kupariverkossa tai pätkivä yhteys mokkulalla.

   Valokuituverkko, vaikka merkittävä kertasijoitus onkin, on myös investointi vuosikymmeniksi eteenpäin, ja maahan kaivettuna se myös säilyy pitkään. Internet-liikenteen kasvun ja uusien palveluiden kehittyessä 24 megaa voi sekin alkaa tuntumaan ahtaalta jossain vaiheessa, vielä tällä vuosikymmenellä. Tulevaisuuden ennustaminen on tietysti aina hankalaa, mutta valokuitu tarjoaa käytännössä rajattomasti kapasiteettia, sillä nopeutta voidaan nostaa päätelaitteet uusimalla. Jos siis mietin 2000 euron sijoitusta nyt vuosikymmeniksi eteenpäin, kun se todennäköisesti lisää myös kiinteistön arvoa jatkossa, niin ainakin minusta, joka teen töitä kotoa käsin, se alkaa tuntumaan suorastaan halvalta. Mutta tämä on toki vain oma näkökulmani, ja ihmisten tarpeet tänä päivänä vaihtelevat. – Rauli

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s